Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

Τι θα χρειαστούμε (για 6 άτομα):
1 κταπόδι περίπου 1 κιλό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά. 
  2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και 3 κουταλιές ξύδι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μελώσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με ένα άσπρο πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου