Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

Τι θα χρειαστούμε: (για 8 μερίδες)
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
1 ½ κιλό χταπόδι μεγάλο ή μικρά
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ξύδι
¼ φλιτζανιού λάδι
400 γραμ ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το κόβετε σε κομματάκια. Κρατάτε το ζουμί.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε το μπαχάρι, την καυτερή πιπερίτσα, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί που βράσατε το χταπόδι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χταπόδι και βράζουμε 15 λεπτά ακόμα.
  3. Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  4. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε στη πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με τη σάλτσα του χταποδιού και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου