Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΞΥΔΑΤΟ

Τι θα χρειαστούμε:
  • Για το βράσιμο
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • 2 φλιτζάνια νερο
  • 1 κ.γ κόκκοι πιπεριού
  • 1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Για το μαρινάρισμα
  • 1/3 του φλιτζανιού ξύδι
  • ½ κ.γ θυμάρι ξερό
  • ½ κ.γ ρίγανη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζι με το νερό, το ξύδι και τα μπαχαρικά του και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  2. Κόβουμε το χταπόδι κομμάτια και το αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  3. Βάζουμε το χταπόδι σε μπολ μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα αρωματικά εκτός από το λάδι και τον μαϊντανό
  4. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα να ποτίσει στο ξύδι
  5. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου